Sinds juli 2021 werkt een groep aannemers aan de renovatie en het onderhoud van meerdere veerhavens in Friesland.

Renovatie en onderhoud van veerhavens

Sinds juli 2021 werkt een groep aannemers aan de renovatie en het onderhoud van verschillende veerhavens in Friesland waaronder Ameland, Harlingen, Holwerd, Lauwersoog, Schiermonnikoog, Terschelling en Vlieland.

De werkzaamheden brengen een breed scala aan disciplines met zich mee, van werktuigbouwkunde tot elektrotechniek en civiele techniek, waarbij elke aannemer verantwoordelijk is voor specifieke taken.

Uitdagingen en aanpak

In het vierde kwartaal van 2023 kwam uit een procestoets van de opdrachtgever naar voren dat er verbetering nodig was in het verificatie- en validatieproces (V&V) binnen het project. Om deze uitdaging aan te pakken, werd Veerenstael eind 2023 ingeschakeld om het V&V-proces te optimaliseren.

Begin 2024 startte onze Systems Engineer met het aanpakken van het projectbeheersysteem, Relatics. Het systeem werd volledig doorgelicht en geordend, waarbij alle verificaties werden gecontroleerd. Het doel was om ervoor te zorgen dat alle verificatieplannen en -rapporten compleet en inzichtelijk waren voor de audit in het eerste kwartaal van 2024.

De audit liet zien dat het V&V proces nog niet volledig voldeed. Er moesten nog stoepen gezet worden op het gebied van afwijkingenregistratie en de aantoonbaarheid van keuringen in relatie tot de gestelde eisen. Samen met een Veerenstael projectcoördinator werd een herstelplan opgesteld met gestructureerde oplossingen, wekelijkse voortgang overleggen en strikte monitoring van het afleverdossier.

Door deze gestructureerde aanpak konden achterstanden ingehaald worden en werd het V&V proces hersteld en geoptimaliseerd.

Renovatie veerhavens Friesland
 

Resultaten en vervolgstappen

Bij een derde toets in het tweede kwartaal van 2024 bleek dat het V&V-proces nu onder controle is. Alle eerdere negatieve bevindingen zijn verholpen en er werden geen nieuwe issues gevonden, wat leidde tot een positief eindresultaat.

Het herstelproject voor de renovatie en het onderhoud van de veerhavens in Friesland is daarmee succesvol afgerond. Dankzij de inzet van Veerenstael en de implementatie van een gedetailleerd herstelplan is het V&V-proces aanzienlijk verbeterd. De verschillende partijen hebben structuur aangebracht in de data van de keuringsmatrixen en bewijsmateriaal, waardoor op een juiste manier aangetoond kan worden dat aan de eisen is voldaan. We blijven betrokken om verdere optimalisaties te monitoren en te ondersteunen.

Onze Projecten

© 2024 veerenstael.nl | Cookies